Брейнстормингът остава един от основните методи за стимулиране на ума на

...
Брейнстормингът остава един от основните методи за стимулиране на ума на
Коментари Харесай

Полезни техники за добри идеи

Брейнстормингът остава един от главните способи за стимулиране на мозъка на рекламистите и екипите в рекламния бизнес.

Всяка рекламна акция би трябвало да стартира с добра концепция, нали? Но какво се случва, когато раждането на тази концепция се бави?

Независимо какви са продуктът или услугата, без значение в кой канал ще бъдат рекламирани (радио, телевизия, щемпел, онлайн), стартът е най-съществен. Много постоянно обаче не е задоволително да седнеш и да си кажеш, че в този момент ще го правиш, до момента в който ти хрумне чудесна концепция. Затова се употребяват доста, разнообразни техники за брейнсторминг, които подтикват изобретателния развой.

Авторите в сайта  chon.com  разказват за няколко от тях, които биха могли да бъдат потребни и на други експерти, отвън рекламата, за по-бързо раждане на креативен хрумвания .

Ето какви са:

• Кубичната вероятност . Тя подтиква участника в брейнстормига да огледа концепцията от 6 разнообразни гледни ъгъла и да реши дали е добра или не. Запишете концепцията си. След това я приложете към 6 критерия: опишете я, сравнете я с нещо друго, асоциирайте я, анализирайте я, представете си я приложена на процедура и по-късно пробвайте да измислите всички вероятни способи да й се противопоставите и да я оспорите.

• Изброяването на точки (Bullet Points) . Тази техника е потребна когато към този момент има една концепция и тя би трябвало да се разшири. Пише се главната тематика или концепция най-отгоре на бяло табло и по-късно се изписват изпод отвесно всички други асоциации и думи, които хрумват от нея, изброени с точки. Практиката е сходна на тази на лекар Хаус от едноименния американски сериал, който изписва един под различен на бяло табло с маркер признаците, с цел да сглоби пъзела и да разбере коя е заболяването. Друг способ, който с образната си сграда подтиква появяването на нови и нови хрумвания съгласно създателите в chron е този със основаването на мрежа. В центъра й, в кръг се изписва главната концепция. След това към нея се записват асоциациите свързани с линия към главната под формата на слънце.

" Клоуните " - новата реклама на Audi, която се хареса на почитателите

• Свободното писане . Това е най-простичката и най-фундаментална техника на брейнсторминга, само че доста постоянно работи. От нейното приложение доста постоянно поражда първичната концепция на маркетинг акцията. Вземете бял лист хартия и без да се замисляте напишете всичко, което ви хрумва на секундата по отношение на този артикул или услуга. Не се тревожете какво пишете и дали го пишете вярно. Само пишете каквото ви пристигна на разум. Направете го в границите на 10 минути. След това прегледайте каквото сте записали.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР